2019年10月21日 星期一

海洋公園。哈囉喂 全園祭 2019

補償孖寶暑假第三站,我地去佐海洋公園既哈囉喂,上年我地都有去,(不過只於FACEBOOK分享無寫文),孖寶去鍾意個trick-and-treat,今年又想encore去玩。

慣例每次都會於園前影相留念,不禁感嘆大個了,越來越高了!


「哈囉喂全園祭」玩既野同平時唔一樣,拎返個map 睇下先。

入園就見到孖寶都好鍾意既LINE FRIENDS



今年哈囉喂由每日酉時5:00開始,整個海洋公園驚變香港史上最大鬼域,我都驚驚青小寶會驚,所以提早少少入園玩。日頭見鬼佢地又真係無咁驚,哈哈!


如有購入優越門票可獨家「VR載嚇紅VAN(需於購票時預約)、戴VR眼鏡後遊走陰森街頭 (十歲以下之小童不可參與VR載嚇紅VAN) 孖寶就無玩,但於車外都聽到車上乘客失聲尖叫,應該係幾驚嚇!



這次入園目的就係trick-and-treatLINE FRIENDS糖果礦場」,場內滿佈可愛的LINE FRIENDS 角色,好多影相打卡位,排隊玩玩小遊戲闖關贏糖果,好易得到糖果,好快就一大袋。


園內都有很多打卡影相位!


之後去埋「LINE FRIENDS糖果夢工場」玩,好多互動遊戲,參與小遊戲幫助LINE FIRENDS 朋友仔將糖果加工,更可獲得LINE FRIENDS 紀念品!


最後小朋友亦可以和爸爸媽媽一同觀賞「LINE FIRENDS 哈佬喂糖果豐收祭」,排隊同LINE FRIENDS 合照留念。





行入海濱樂園廣場的「厲鬼邨.異點靈」,一間快清拆的荒廢屋邨大樓,揭開最心寒的都市鬧鬼傳聞!當你迷失於靈異大堂、陰森走廊和血咒凶宅時,記得拿好靈體探測電筒,一照陰暗角落,隨時照出凶靈住客的恐怖真面目…這個遊戲十分受歡迎,最多人排。


旁邊大家都熟識的遊樂場,帶來陰深氣氛。


我地坐纜車去另一邊,晚上哈囉喂全園祭氣氛特別。
探下企鵝朋友。



「末世火舞台」鬼火亂舞好型!

是日最重頭戲就要升「陰間電視台台慶」,年年都有好受歡迎。



陰間電視台台慶,眾神枱級明星上演大跳勁歌熱舞,連串爆笑橋段超好睇!


高難度空中絲巾舞,好好睇!


同場更有亞洲達人秀Golden Buzzer得獎隊伍ADEM Dance Crew舞力全開,動作十分驚險,真係睇到人咬牙切齒。


show堅正,大家不會錯過。



見到唔少鬼,問孖寶出年仲會唔會黎,佢地:YES!

同一園有不同的玩法:

沒有留言:

張貼留言